Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au fost mobilizate să intervină, luni după amiază, în jurul orei 17.30, pentru stingerea unui incendiu de proporţii izbucnit în curtea unei fabrici din Parcul Industrial I din Oradea.

Cel care a anunţat incendiul la 112 spunea că ar fi vorba de deşeuri care au luat foc.

"Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 70 mp, cu fum dens şi flăcări înalte până la aproximativ şapte metri. Ard deşeuri din materiale plastice, cauciucuri şi hârtie în curtea unei societăţi comerciale. Există risc de propagare a incendiului la hala societăţii respective", a precizat pentru BIHOREANUL maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. 

Fum dens

Dr. Dacian Juca, de la SMURD, a explicat jurnaliştilor, la faţa locului, că "nu sunt victime, însă incendiul provoacă un fum dens şi toxic". Incendiul a izbucnit în curtea unui depozit de deşeuri mase plastice.

Fumul negru, înecăcios, se vede de la kilometri depărtare, ridicându-se deasupra oraşului. La faţa locului s-a deplasat inclusiv şeful Gărzii de Mediu, Mihai Togor, pentru a evalua situaţia.

Poliţia a deschis un perimetru, iar curioşii au fost ţinuţi la distanţă.

La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de intervenţie CBRN (chimică, biologică, radiologică şi nucleară).

(video Raimund Sebastian Munkacsi)

UPDATE ORA 18.20: Foc izolat

Incendiul a izbucnit la firma de reciclare Superbon, unde au luat foc materiale plastice.

"Nu există niciun pericol pentru sănătatea populaţiei, atât datorită condiţiilor meteo, dat fiind că fumul negru a fost dispersat de vânt, cât şi graţie intervenţiei rapide a pompierilor", a declarat şeful Gărzii de Mediu, Mihai Togor, pentru BIHOREANUL.

Pompierii au reuşit să oprească propagarea incendiului.

"Am intervenit cu patru autospeciale şi am reuşit să împiedicăm propagarea incendiului la proprietăţile din vecinătate şi să-l izolăm la starea la care l-am găsit. În momentul de faţă acţionăm pentru stingerea incendiului şi degajarea zonei de materialele arse", le-a spus jurnaliştilor adunaţi la faţa locului prim adjunctul ISU Crişana, Alexandru Csilik.

UPDATE ORA 18.40: Incendiul, lichidat

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ISU Crişana, Camelia Roşca, incendiul a fost lichidat în jurul orei 18.30.

Pompierii acţionau în continuare pentru "înlăturarea efectelor negative ale incendiului", a mai transmis aceasta.