Incendiu de proporţii la clădirea Centrului de plasament pentru copii cu dizabilităţi de pe strada Albinelor din Oradea. Flăcările au cuprins o parte importantă din clădire.

"La momentul sosirii la faţa locului, incendiul se manifesta la parter, mansardă şi acoperişul clădirii, fiind afectată în special mansarda, pe suprafaţă de aproximativ 200-250 metri pătraţi. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi fum dens", a declarat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit acesteia, nu s-au înregistrat victime. Din fericire, când flăcările au cuprins clădirea, nu era nici un copil în interior, cu toţii fiind în microbuzul care îi ducea la şcoală.

"În momentul de faţă, incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare", a mai spus Roşca.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri din cadrul detaşamentelor 1 şi 2 Oradea ale ISU, care intervin cu 5 autospeciale cu apă şi spumă, pentru a opri focul. Este vorba despre un efectiv de 27 de subofiţeri şi 5 ofiţeri, care au acționat sub coordonarea prim-adjunctului inspectorului șef al ISU Crișana, maior Csilik Alexandru.

UPDATE:

Ora 9.25: Focul a fost stins. "Incendiul a fost lichidat, se acţionează pentru înlăturarea efectelor negative şi căutarea eventualelor focare ascunse", a precizat Camelia Roşca.

La faţa locului se află şi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Bihor, Ştefan Goţia, care a declarat pentru BIHOREANUL, că în clădirea cuprinsă de incendiu locuiesc 8 copii, cu vârste între 7 şi 18 ani.

Potrivit acestuia, sistemul de alarmă antiincendiu s-a declanşat la ora 7.55, când minorii erau în maşină, în drum spre şcoală, şi s-a propagat rapid. 

Până la reabilitarea clădirii, copiii vor fi mutaţi într-un alt centru de plasament.