Un incendiu a izbucnit, joi, în subsolul blocului Cicero, de pe Bulevardul Cantemir, din Oradea.

"Apelul la 112 a fost făcut la ora 14.15. Incendiul se manifesta la subsolul blocului. Nu există victime", a declarat pentru BIHOREANUL maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Pompierii au stins flăcările rapid, în circa 15 minute, intervenţia fiind îngreunată doar de fumul dens.

De asemenea, casa scării a trebuit ventilată, militarii deschizând toate geamurile, de la fiecare etaj. Spre norocul locatarilor, fumul nu a ajuns la apartamente, astfel că oamenii nu au trebuit evacuaţi. Totuşi, locatarii care erau acasă au stat la geam, iar unii dintre cei care au ajuns acasă după izbucnirea incendiului au rămas în faţa scării, pentru a fi siguri că nu sunt în pericol. 

Militarii au rămas la locul incendiului, pentru a se asigura că focul nu izbucneşte iar, beciul fiind plin cu lucruri depozitate de locatari. "Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului fumatul", a precizat maiorul Roşca. Flăcările au mistuit deşeuri de hârtie şi materiale textile.

La această operaţiune au intervenit două echipaje de pompieri militari din Detaşamentul 1 Oradea şi un echipaj de prim-ajutor calificat din Detaşamentul 2.