Centrul Oradiei s-a transformat în furnicar, în noaptea de luni spre marţi, când mii de orădeni au ales să sărbătorească Revelionul în Centrul oraşului.

Orădenii s-au dus cu mic, cu mare pentru a petrece noaptea dintre ani în aer liber şi pentru a admira artificiile de pe cerul oraşului.

După cum era de aşteptat, focurile de artificii au pornit exact la cumpăna dintre ani, adică la miezul nopţii, după ce orădenii au recitat în cor numărătoarea inversă. Spectacolul de lumini, culori şi muzică a durat mai bine de 10 minute şi, după comentariile celor prezenţi, a fost pe placul orădenilor. 

Artificiile au fost lansate în acest an din cinci locuri. Cele mai mari şi spectaculoase au fost pe malul Crişului Repede în stânga şi dreapta podului Sf. Ladislau, cât şi din 3 nacele ridicate la 9 metri în zona bisericii Sf. Ladislau.

În plus, la finalul show-ului, în Piaţa Unirii au fost lansate confetti din tunuri speciale, spre surprinderea petrecăreţilor. 

În ultima oră a anului 2018, orădenii au ascultat un concert dat de italienii Alessia & Fracassoni. Mulţi dintre ei, însă, au ajuns în Piaţa Unirii doar cu câteva minute înainte de trecerea în 2019. 

Orădenii s-au îmbrăcat bine, deşi, spre deosebire de alţi ani, temperatura le-a permis să întâmpine noul an fără nasuri îngheţate, căci afară au fost două grade. Ei au venit "echipaţi" totodată şi cu şampanii, "steluţe" care se aprind şi artificii. 

După ce au filmat sau pur şi simplu privit artificiile, orădenii şi-au urat reciproc bucurii în noul an, iar mulţi dintre ei s-au oprit pentru a-şi suna apropiaţii şi a le spune şi lor "La mulţi ani!". 

O bună parte din căsuțele amenajate în cadrul Târgului de Crăciun au rămas deschise până după miezul nopții, inclusiv cele cu mâncăruri și deserturi.

Căile de acces rutier spre Piaţa Unirii au fost blocate luni noaptea, pentru a elibera carosabilul în întâmpinarea petrecăreţilor, care au ocupat şi anul acesta inclusiv podul Sfântul Ladislau. 

În mai multe puncte strategice au putut fi văzute echipaje ale Poliției, Poliției Locale și Jandarmeriei. Nu au fost, însă, incidente la petrecerea publică dintre ani.

Vezi mai jos care a fost atmosfera în centru!

Vezi mai jos cum au arătat artificiile în Oradea! Video Ovi D. Pop!

Un alt unghi, via Remus Toderici: