Moşuleţi energici și îmbrăcați gros, asemenea unor ursuleți, au împânzit, joi, centrul Oradiei, atrăgând atenţia trecătorilor. Copiii, în număr de peste 300, şi-au început marşul la Palatul Episcopal Greco-Catolic şi au cântat până la magazinul Crişul, fiind răsplătiţi cu multe dulciuri, de la mai multe instituţii. 

Moşuleţii au pornit din faţa Palatului Episcopal, la ora 10, unde copiii din clasele 0 – IV de la Liceul Greco-Catolic au început să cânte joviali la semnalul învăţătoarelor. Indiferent de vârstă, micuţii au sunat strașnic din zurgălăi la fiecare gest al învățătoarelor și au reușit să atragă admirația tuturor trecătorilor. "Steaua sus răsare", "Sus pe cerul înstelat" sau "Am pornit cu colindatul" au fost câteva dintre cântecelele lor. 

De altfel, cei mai mari au fost mai deschişi şi faţă de jurnalişti, făcând cu mâinile în semn de salut în faţa camerelor şi strigând în grupuri "Sărbători fericite". Cei mai mici, însă, mai sfioşi, încercau să se ascundă când reporterii se apropiau de ei. De asemenea, copiii au reușit și să „dezghețe” sufletele trecătorilor, care - îndată ce i-au ascultat - au uitat de frig și au cântat împreună cu ei. 

"Mie mi-a luat interviu şi ţie nu, pentru că eşti prea mic!", l-a tachinat un băieţel de clasa a IV-a pe altul mai mic, cu care mai apoi a împărțit o ciocolată. Chiar şi aşa, cei mici au fost atracția trecătorilor care îndreptau telefoanele mobile spre ei. 

Colindătorii s-au mers apoi spre sediul televiziunii Digi24 Oradea şi spre Primărie, unde au fost primiţi cu zâmbete largi, însă ceea ce le-a atras atenția a fost bradul uriaș și scările întortocheate, pe care s-au urcat de îndată ce le-au văzut. La ieșire, copiii i-au atras în colindele lor pe oamenii care așteptau tramvaiul și care au început să cânte cu ei „Steaua sus răsare”. 

Moşuleţii au luat-o apoi spre magazinul Crișul, colorând în roșu strada Republicii. 

Marşul moşuleţilor a devenit o tradiţie a Liceului Greco-Catolic, încă de acum 20 de ani elevii fiind obișnuiți ca în preajma Sărbătorii Sfinte să îmbrace costumul de moșuleț şi, prin colinde, să aducă zâmbete pe buzele orădenilor.