Sute de orădeni au luat cu asalat, încă de la prima oră a zilei de luni, ghişeele de plată ale Primăriei. Contribuabilii s-au înghesuit în sala ghişeelor ca să îşi plătească taxele şi impozitele încă din prima săptămână de la deschiderea acestora.

Potrivit plătitorilor, timpul de aşteptare la rând trece de o jumătate de oră. "Abia a ajuns la numărul C331 şi eu am numărul F235", a declarat o femeie.

Deşi toate cele zece ghişee de plată au fost deschise încă de la prima oră, rândul a avansat cu greutate pentru că majoritatea orădenilor nu erau încă familiarizaţi cu sistemul cu numere de ordine.

Obişnuiţi din anii anteriori să aştepte la rând, unul în spatele altuia, contribuabililor li s-a părut neobişnuit să stea pe scaune, în centrul încăperii şi să urmărească monitoarele pe care erau afişate fiecare număr de ordine care urmează să fie procesat în funcţie de ritmul în care se elibera câte un ghişeu.

Pentru a scoate din încurcătură plătitorii dezorientaţi, fiecare funcţionară striga în sală numărul de ordine care urma la ghişeu.

Ghinioniştii care nu au răspuns strigării au fost nevoiţi să ia alt număr de ordine şi să mai aştepte o dată la rând.

Primăria a început încasarea impozitelor şi taxelor aferente anului 2018 încă de miercuri, cu cinci zile înaintea termenului anunţat iniţial de 15 ianuarie.

Orădenii care doresc să scape de statul la cozi pot să îşi plătească obligaţiile fiscale, amenzile şi abonamentele de parcare online, inclusiv de pe portalul Primăriei www.oradea.ro, începând de astăzi.

Pentru anul 2018, bonificaţia pentru plata integrală a impozitelor înaintea primului termen limită din 31 martie a fost înjumătăţită la 5%.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat al municipalităţii luni, până la ora 15, şi-au plătit impozitele 1.335 de orădeni şi 88 de firme.

Pentru a evita aglomeraţia reprezentanţii Primăriei îndeamnă contribuabilii să se prezinte la ghişee între orele 13 şi 15, mai puţin aglomerate, sau să folosească mijloacele alternative de plată online sau prin sucursalele CEC şi Poşta.

Casieriile din sala de lucru cu publicul a palatului administrativ al oraşului sunt deschise de luni până joi între orele 7:30 – 18  iar vineri până la ora 15:30.