Viceprimarul Florin Birta a ţinut, miercuri, o conferinţă de presă în teren, în zona Valea Frumoasă din cartierul Episcopia pentru a prezenta lucrările care au început pentru extinderea drumului rapid din Calea Bihorului, la baza serpentinelor care urcă la Paleu, până în strada Suişului, în giraţia de lângă la Real Episcopia.

"Drumul are o lungime de aproximativ 2,7 kilometri. Lucrările cuprind şi un viaduct de 250 metri, care va trece peste zona străzii Valea Frumoasă spre deal. Viaductul va avea opt piloni, iar cea mai mare înălţime a lui va fi de 10,5 metri", a precizat Florin Birta.

Lucrările sunt la început, ordinul de începere fiind dat pe 3 iulie. "Până acum s-a decopertat stratul vegetal pe o zonă importantă din acest drum, s-a executat un început al viaductului, s-a executat un podeţ şi se va lucra la un pod care va trece peste Crişul Mic", a spus viceprimarul.

Noul drum va avea două benzi de circulaţie, de câte 3,5 metri, precum şi trotuare şi pistă pentru biciclişti.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, Florin Birta a spus că s-au demarat procedurile pentru exproprierea unor terenuri pentru realizarea drumului, dar nu este vorba şi de exproprieri de locuinţe. Pentru a crea un culoar pentru noul drum au trebuit tăiaţi şi 12 nuci, a mai precizat viceprimarul.

Drumul reprezintă o investiţie mare din bugetul propriu al oraşului, mai precis 23,1 milioane lei fără TVA. Lucrările sunt executate de o asociere formată din Drumuri Orăşeneşti, MBS Group şi Abed Nego. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 3 august 2019.

Drumul expres deja construit se termină în zona podului Teodor Neş, de unde porneşte Calea Bihorului, aceasta urmând să fie şi ea reabilitată de municipalitate. Din Calea Bihorului, mai precis din sensul giratoriu de la baza serpentinelor spre Paleu, va începe noul drum spre Episcopia.