Echipaje de salvatori s-au deplasat, vineri seară, la un bloc de pe strada Xenopol din Oradea, unde o tânără le-a strigat echipajelor de medici şi pompieri că este sechestrată şi a ameninţat că se aruncă de la etaj!

"Să nu mă laşi!"

"Am fost solicitaţi de Poliţie pentru salvarea unei persoane rămase blocată într-un apartament situat la etajul 3 de pe strada Xenopol. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 cu o autospecială de lucru la înălţime", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. 

În jurul orei 19.45, fata a fost preluată de pompieri cu ajutorul unei scări mobile, cu care aceştia au urcat până la etajul trei şi au salvat-o pe fată, scoţând-o prin exteriorul clădirii, printr-o fereastră a apartamentului. Ea plângea şi cerea în continuare să fie ajutată. "Să nu mă laşi!", "Să mă ţii!", i-a strigat ea unui pompier.

În scurt timp, orădeanca a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei pe o targă şi i s-au acordat îngrijiri. Ea părea destul de incoerentă, plângea în continuare şi spunea că nu vrea să fie dusă la spital. La un moment dat, inclusiv când era pe targă, a vorbit la telefonul său cu cineva.

După coborârea tinerei, poliţiştii şi pompierii au urcat în apartament pentru a vedea care este situaţia, cei dintâi prin interiorul blocului, iar cei de la ISU pe scara culisabilă a autospecialei. 

UPDATE: A ameninţat că se aruncă de la balcon

Potrivit primelor informaţii aflate de BIHOREANUL la faţa locului, este vorba despre o tânără în vârstă de 16 ani, din Oradea. 

"Iniţial a anunţat că este sechestrată, că ar vrea să colaboreze cu noi, să vorbească cu Poliţia. Apoi lucrurile s-au ambalat pentru că a ameninţat că se aruncă de la balcon. Au venit cei de la pompieri, au urcat la balcon şi ne-au predat-o nouă să o investigăm medical. Din punct de vedere medical, momentan este stabilă, în parametri normali", le-a spus dr. Emil Boţcău de la Ambulanţă jurnaliştilor adunaţi la faţa locului. 

UPDATE: Alcool, sex, droguri...

Chiar fata a fost cea care a sunat la 112 cerând ajutorul salvatorilor. E posibil ca aceasta să fi fost beată sau drogată. 

"E posibil să fie întoxicată cu anumite substanţe halucinogene, alcool. Urmează să-i mai facem nişte analize să vedem exact cu ce substanţă este intoxicată. Acum este într-o stare de agitaţie psihomotorie. Acuză tot felul de lucruri, că ar fi fost intoxicată cu droguri, că ar fi băut mult alcool, că ar fi fost chiar abuzată sexual. O să facem cercetări să vedem exact despre ce este vorba", a mai spus doctorul Boţcău.

Potrivit acestuia, tânăra nu are urme vizibile de violenţă pe corp.

UPDATE: Nu ştia unde se află!

Adolescenta a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean din Oradea, pentru investigaţii suplimentare şi pentru îngrijiri medicale.

"Ulterior, va fi audiată de poliţiştii orădeni, care vor efectua cercetări pentru a stabili împrejurările în care fata a ajuns în acel apartament şi dacă a fost sau nu victima unor infracţiuni", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din câte se pare, tânăra nu locuieşte în acel apartament și ar fi sunat la 112 spunând că nu ştie unde se află. Apoi, ar fi ieșit să strige la geam după ajutor pentru că nu ştia să spună unde să vină cineva să o salveze. În locuință nu se mai afla nimeni.

Ancheta Poliţiei urmează să elucideze, în zilele următoare, acest caz şocant. 

În vreme ce unii vecini spun că nu o cunoșteam pe fată și chiar afirmau că în ultimii 2 ani apartamentul nu fusese locuit, alții le-au povestit jurnaliștilor că în ultima perioadă, în special în perioada sărbătorilor, în locuință erau petreceri frecvent.