Tramvaiul Siemens care a deraiat luni, în jurul orei 18, lângă podul de peste Peţa din cartierul Cantemir a fost pus pe şine şi mutat, cu câteva minute înaintea orei 22, pe liniile care duc spre depoul OTL. Astfel circulaţia pe relaţia Parcul 1 Decembrie – Nufărul a fost reluată.

Echipele de intervenţie ale OTL au reuşit să fixeze pe linii garnitura deraiată în jurul orei 21.30. Ulterior, cu o viteză foarte mică, tramvaiul a fost dus să ia curba spre depoul societăţii locale de transport în comun.

Astfel, a fost degajat traseul principal pe care cele câteva tramvaie care aşteptau au şi început să circule.

Garnitura Siemens a fost deplasată cu viteză foarte mică fiindcă exista riscul ca roţile celui de-al patrulea portal să iasă din şine la întretăierea acestora.

Aflaţi la faţa locului, directorul general Viorel Pop şi directorul tehnic Adrian Revnic au confirmat că la originea incidentului a stat macazul vechi din dreptul Peţei, care s-a activat într-un moment în care nu ar fi trebuit să o facă, aruncând practic de pe direcţia corectă ultimele roţi ale tramvaiului.

Intervenţia pentru repunerea pe şine a tramvaiului a durat circa trei ore şi jumătate. "A fost într-un unghi foarte dificil, de aceea a durat atât. Curba (n.r. - pe care au fost împinse ultimele roţi ale tramvaiului) este spre dreapta, în timp ce tramvaiul se deplasa în faţă. Boghiul respectiv a fost solicitat şi are nişte lonjeroane care s-au deformat un pic şi nu mai au aceeaşi planeitate. A fost greu să le punem la loc. A fost vorba de o intervenţie complexă", a precizat Adrian Revnic.

În urma incidentului de luni seara, garnitura Siemens a fost avariată, urmând a fi expertizată şi reparată.

În intervalul în care liniile au fost blocate, OTL a trimis în circulaţie două autobuze pe traseul Nufărul - Parcul 1 Decembrie. Tramvaiele care trebuiau să ajungă în Nufărul au fost redirecţionate spre alte zone ale oraşului, astfel încât să nu rămână blocate.

Citeşte şi:

Un tramvai Siemens a deraiat în Oradea, în cartierul Cantemir. Circulaţia este blocată! (FOTO / VIDEO)