Furtuna de miercuri dimineaţa din Oradea a lăsat urme. Din cauza cantităţilor însemnate de apă, mai multe străzi au fost inundate, circulaţia fiind îngreunată, în timp ce vântul puternic a doborât mai mulţi arbori în diverse zone ale oraşului, unele străzi fiind blocate până la înlăturarea acestora.

Oradea s-a aflat sub cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse care au cumulat 25-30 l/mp şi grindină de mici dimensiuni între orele 6.10 şi 7.10, iar ulterior sub cod galben. 

Potrivit unei scurte informări transmise de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, au căzut copaci pe străzile V. Conta, Horea, Dunării, Spartacus şi Uzinelor.

Nu au fost, însă, singurii arbori doborâţi. Strada Mihai Eminescu a fost blocată miercuri dimineaţa din cauza unui copac căzut pe mijlocul carosabilului. De asemenea, lângă strada Iuliu Maniu a căzut un copac blocând o străduţă lăturalnică. La fel s-a întâmplat şi pe strada Alexandru Roman, unde un copac a căzut perpendicular pe axul drumului, blocând complet accesul spre şi dinspre Calea Aradului.

Parcul Bălcescu (foto) a fost grav afectat. Mai mulţi copaci cu trunchiurile găunoase au fost rupţi sau chiar puşi la pământ peste alei şi peste bănci. De altfel, trei alei sunt complet blocate din acest motiv.

"Am tras la o parte crengi şi de 100 de kilograme de pe alei, dar sunt altele atât de grele încât trebuie utilaje. S-au rupt copaci marcaţi pentru toaletare la începutul primăverii, dar din cauza criticilor nu au mai fost toaletaţi. Dacă picau crengi peste oameni era nenorocire", a spus un angajat al firmei care administrează parcul.

Pe străzi precum Olimpiadei, Louis Pasteur, Aleea Rogerius, Oneştilor circulaţia a fost îngreunată sau chiar blocată de apa adunată pe şosea.

Au existat de asemenea şi fire de curent doborâte, pe strada Albacului, în zona dispensarului medical, unde o bandă de circulaţie a fost acoperită de creanga unui copac, dar nu numai.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU, miercuri dimineaţa toţi pompierii orădeni au ieşit pe teren pentru a răspunde sesizărilor primite la 112. Unele echipaje acţionează cu motopompe pentru a scoate apa din subsoluri inundate.