Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea este în sărbătoare, celebrând 25 de ani de la înfiinţarea şcolii, dar şi 20 de ani de când aici funcţionează clase primare în sistemul alternativ step by step.

În cinstea acestei duble aniversări, peste 400 de elevi ai şcolii, adică toţi din clasele 0-4, au ieşit joi în Piaţa Unirii, pentru un flashmob. Şcolarii, îmbrăcaţi fără excepţie în uniformele liceului, au fost aşezaţi de profesori într-un dreptunghi şi au avut în mâini pancarte de culoare albastră sau roşie.

La indicaţia coregrafilor, micuţii au ridicat în aer pancartele în aşa fel încât au format numerele 100, în cinstea Centenarului Marii Unirii, respectiv 25 şi 20, pentru cele două sărbători ale liceului.

În ciuda soarelui puternic şi a vremii caniculare, elevii au respectat în detaliu coregrafia anume creată. Directorul şcolii, Antonia Nica, a mărturisit că elevii şi profesorii au pregătit acest moment de trei săptămâni, timp în care au făcut mai multe repetiţii.

Flashmob-ul a fost filmat cu o dronă şi intens aplaudat de părinţii adunaţi în jurul copiilor, dar şi de trecătorii curioşi să vadă ce fac elevii.

Tot cu ocazia zilei Liceului Greco-Catolic, vineri va avea loc o şedinţă festivă, la Teatrul Regina Maria, iar sâmbătă un simpozion naţional cu tema "Educaţie, spiritualitate, tradiţie şi modernitate prin Alternativa Educaţională Step by Step în contextul centenarului Marii Uniri".