Monica Bârlădeanu, Codin Maticiuc, Ana Baniciu, Cătălin Cazacu, Augustin Viziru, Levent Sali, Sandra Izbaşa, adică protagoniştii filmului "Faci sau taci", o comedie poliţistă, vor fi prezenţi duminică seară, de la ora 18, la Oradea, la avanpremiera locală a acestei pelicule, care va avea loc la Cinema Palace. 

La eveniment va veni - potrivit unui comunicat al organizatorilor - şi regizorul Iura Luncaşu, cunoscut pentru alte comedii autohtone, cum ar fi "Minte-mă frumos" (2012) şi "Ghinionistul" (2017).

Comedie cu Brenciu și Bârlădeanu

În comedia "Faci sau taci", poliţiştii români pun la cale, cu ajutorul autorităţilor spaniole, un plan îndrăzneţ şi periculos pentru a demasca o organizaţie criminală care se ocupă cu traficul de carne vie şi a-l captura pe lider. 

Echipa este formată din şase fete de la forţele speciale, miniştri, comisari, un şofer, un infractor şi un funcţionar afemeiat. Ei sunt nevoiţi să vorbescă spaniola, dar vocabularul lor conţine doar câteva cuvinte: "Hola", "mamacita", "Shakira" şi "Pique".

Şeful organizaţiei este jucat de Horia Brenciu, iar într-un rol important apare şi Monica Bârlădeanu, care îmbracă haina de procuror DIICOT.

În acest film își face debutul pe marile ecrane, ca actriță, gimnasta Sandra Izbaşa. "Este prima dată când joc într-un film, aşa că am ales să privesc totul cu inima deschisă şi să fiu în acelaşi timp pregătită să fac faţă provocărilor, pentru că am ieşit puţin din zona mea de confort. Personajul mă caracterizează foarte bine, pentru că Iura Luncaşu s-a gândit la un caracter asemănător cu firea mea, aşa că se poate spune că Ema este ca mine", spunea campioana. 

Din distribuția filmului mai fac parte: Augustin Viziru, Diana Dumitrescu, Levent Sali, Gică Craioveanu, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Cosmin Nedelcu (Micutzu), Bogdan Mălăele, Giulia, Oana Moşneagu, Ana Baniciu şi Cristina Visterneanu.

Întâlnire cu orădenii

"Faci sau Taci" a fost filmat timp de 22 de zile în 13 locaţii din Banat. "«Faci sau Taci» a fost de departe cel mai complicat proiect pentru mine. Ştiam că îmi doresc altceva, că vreau să ridicăm nivelul şi vreau un alt tip de decupaj. Eu îmi propun ca de la un proiect la altul să îmbunătăţesc vizibil calitatea produsului. Abia aştept să ajung pe marile ecrane pe 15 martie cu «Faci sau Taci» pentru că vreau să văd dacă publicul rezonează cu filmul nostru", a spus regizorul Iura Luncașu. 

Filmul este unul independent, semnat de casa de producţie Next Spot.

Biletele pentru avanpremieră se pot achiziţiona de la Cinema Palace și de pe site-ul cinematografului. Actorii care și-au anunțat prezența la Oradea vor răspunde întrebărilor venite din partea publicului și, la final, vor rămâne la mici sesiuni foto alături de fani.

Mihaela Furculiţă
Mădălina Sim