Rockerul orădean Călin Pop, solistul formaţiei Celelalte Cuvinte, îşi lansează luna aceasta un nou album solo, intitulat "Fără filtru" şi prezentat ca o "concluzie personală" despre mersul zbuciumat al României în post-comunism.

"Albumul "Fără filtru" semnifică în principal o concluzie personală trasă în urma celor ce s-au petrecut in jur (în lume, în ţară, în societate) începând din anul 1990 pană în zilele noastre. Lucruri care unele au durut şi dor în continuare…", transmite Călin Pop pe site-ul Soft Records, cel care anunţă că albumul va apărea pe piaţă pe 22 februarie.

Rockerul spune că nu este vorba de un anume partid sau de o anume persoană, ci de observaţiile sale legate de societatea românească şi nu numai. "Eu nu sunt implicat politic. Eu am observat de departe, din background, ce s-a întâmplat, cum ţara asta a fost furată, vândută şi batjocorită timp de 30 de ani", a mărturisit BIHOREANULUI Călin Pop.

Noul album al lui Călin Pop este şi despre "nesimţirea şi nepăsarea care ne înconjoară". "Da, e concluzia mea personală despre ce s-a ales de România în general", a adăugat acesta.

În vârstă de 57 de ani, Călin Pop este liderul uneia dintre cele mai apreciate şi longevive formaţii rock din România, Celelalte Cuvinte, care împlineşte 36 de ani de la înfiinţare.

De-a lungul timpului, formaţia orădeană a lansat mai multe albume, între care Celelalte Cuvinte I şi II, în 1987, respectiv 1990, Armaghedon (1994), Ispita (1997), Stem (2008) şi Trup şi suflet (2014), lansând piese care au rămas în mintea fanilor precum "Dacă vrei" şi "Un sfârşit e un nou început". 

De asemenea, Călin Pop a avut şi câteva proiecte solo. În 2014, rockerul a lansat albumul "Undeva", urmat, un an mai târziu, de "Ritual de iarnă".

Anul trecut, Călin Pop a lansat un nou album alături de fiul său, Marius, chitarist în trupa lui Smiley şi iniţiatorului proiectului jazz-fusion The M Theory. Pe albumul "In Fusion", piesele şi orchestraţiile combină improvizaţiile chitarei electrice a lui Marius Pop din jazzul de fuziune cu sonorităţi acustice datorate chitarei lui Călin Pop.

Vezi mai jos trailerul noului album!