Imagini tulburătoare, înregistrate de camerele de luat vederi din clubul Colectiv, care nu au mai fost difuzate până acum, arată cum flăcările s-au extins cu o viteză uluitoare în noaptea tragediei. 153 de secunde. Atât a durat vâlvătaia care a curmat viaţa a 65 de tineri şi a lăsat sechele pentru tot restul vieţii pe trupurile altor peste 160. 

Din imaginile difuzate de Digi 24 se vede cum, după câteva zeci de secunde de când artificiile au aprins stâlpul de lângă scenă, peste oameni au început să cadă picături incandescente, din tavan. 153 de secunde.

Flăcările s-au extins atât de repede, încât probabil și dacă erau mai multe ieșiri în clubul Colectiv, foarte puțini ar fi putut să se salveze. La început, oamenii nu s-au speriat și au privit calmi la stâlpul care se aprinsese

Din momentul în care artificiile s-au oprit, a mai durat fix 7 secunde până la momentul în care solistul Andrei Găluț - singurul supraviețuitor din trupă - spune: „Asta nu e prevăzut în program” și cere un extinctor, pentru că deja văzuse flacăra pe stâlpul din fața scenei. Stâlpul era îmbrăcat în burete.

Din acel moment, se vede cum oamenii încep să se îndrepte către ieșire, deși la început nu toți s-au speriat, mulți se uitau pur și simplu curioși la stâlpul care se aprinsese. Cineva a încercat chiar să arunce cu bere pentru a opri flăcările.

La scurt timp, deja lumea se agită. Trecuseră nici 30 de secunde. Deja flăcările - care au avut o viteză de 3,5 metri pe secundă - urcaseră pe tavan, de unde în continuare picături incandescente, iar stîlpul era deja cuprins de flăcări.

La un moment dat, se vede și unul dintre angajații clubului, unul dintre barmani, care iese în fugă și încearcă să ajungă undeva în spate, în zona garderobei. De acolo a luat un extinctor, a vrut să se întoarcă cu acest extinctor, dar oamenii ieșeau tot mai mulți și angajatul n-a mai reușit să intre în incinta clubului Colectiv. Deja se vede că este îmbulzeală...

În instanță, procurorii i-au întrebat pe martori dacă au văzut angajați ai clubului care să se fi implicat, să încerce să facă ceva. Imaginile de pe camerele de supraveghere îi arată pe angajații clubului încercând să intervină: fie încercau să-i scoată pe oameni afară, fie încercau să meargă în zonele în care știau că există extinctoare, pentru a le lua de acolo și pentru a interveni.

În scurt timp, fumul devine foarte dens, iar imaginile se și opresc, pentru că aceste camere de supraveghere nu au mai reușit să surprindă ce s-a întâmplat în continuare. Totul a durat puțin mai mult decât două minute și jumătate, timp în care 3-400 sute de oameni au încercat să iasă din Colectiv pe unica ieșire a acestui club. Numai unii au reuşit...