Cunoscutul pilot de Formula 1, Niki Lauda a murit, în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 70 ani, după ce anul trecut suferise un transplant de plămâni.

Potrivit digi24.ro, anunțul a fost făcut de către familia fostului pilot austriac care a transmis că fostul pilot de la Ferrari și McLaren a murit luni noapte „în liniște”. Lauda a avut multe probleme de sănătate în ultima perioadă.

Niki Lauda, născut pe 22 februarie 1949, este considerat a fi unul dintre cei mai importanți piloți de Formula 1, obținând 25 de victorii.

Potrivit gsp.ro, Lauda a debutat în 1971, la Marele Premiu al Austriei, devenind rapid o figură importantă în Marele Circ. Prima sa victorie a venit în 1974, în Grand Prix-ul Spaniei, iar apoi a obținut trei titluri în anul 1975, 1977 și 1984.

La doar un an după ce a reușit să dobândească primul titlu mondial, în 1976, la Grand Prix-ul Germaniei, Lauda a fost grav rănit într-un accident. Acesta a avut arsuri grave pe față și la cap, iar plămânii săi erau intoxicați cu gaze toxice  (foto).

Pasiunea sa față de curse a continuat chiar și după accidentul terbil. După numai șase săptămâni, pilotul a revenit, însă, pe pistă și a reușit să termine o cursă în Italia pe locul patru.

Ultima sa cursă a avut loc în 1985, în Australia, iar ultima sa victorie tot în acel an în Olanda.