O profesoară de la Școala Gimnazială din comuna Poroschia, județul Teleorman, a fost lovită, înjurată şi sechestrată în sala de clasă de elevi.

Potrivit Observator.tv, scandalul ar fi început la sfârşitul orei de Educaţie Civică, a unei clase de-a VIII-a. În înregistrare se vede cum profesoara este lovită cu palmele de către un elev, apoi este înjurată chiar de cel care filmează. „Taci că te ia mama dracu”, îi spune acesta, în timp ce cadrul didactic încearcă să iasă, dar nu este lăsat de un alt elev, postat în faţa uşii.

Profesoara pare că ar vrea să riposteze, însă elevul reacţionează din nou violent, îmbrâncind-o. Întreg incidentul e filmat de un alt elev, care, la rândul său, aruncă la adresa profesoarei cuvinte jignitoare: „Ieşi afară... în m... tăi, ieşi afară! Taci în p... mea! Nu atinge telefonul, ia mâna că-l şifonezi”, strigă elevul către dascăl.

Evenimentul s-a produs marţi, 28 noiembrie, la el fiind de faţă şi alţi elevi din clasă, care au urmărit incidentul fără să intervină. În schimb, aceștia par amuzați.

Contactată de reporteri, Valeria Gherghe, de la Inspectoratul Școlar Teleorman, a declarat, pentru Observator TV: "Nu știe nici directoarea când s-a întâmplat, acum ce am văzut. Este profesor suplinitor la şcoala respectivă, este de anul acesta, are două ore."

Se pare că și în trecut, profesoara a mai avut probleme cu elevii din această clasă, pe care nu reușea să-i stăpânească.

Inspectoratul Judeţean Teleorman va demara o anchetă începând de luni, când copiii vor reveni la ore.