Ionel Boldea, atacatorul care, miercuri, a omorât în bătaie un bărbat şi a rănit alte persoane, a fost prins în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2, după circa 18 ore de căutări, în apropierea casei sale din localitatea timişeană Bichigi. 

El n-a opus rezistenţă şi le-a spus poliţiştilor care l-au întrebat de ce a comis atacurile şi crima că a acţionat "din cauza unei icoane dintr-o cameră", care i-ar fi dat "o forţă inumană".

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, miercuri dimineaţa, în momentele în care a comis atacurile, Ionel Boldea de afla sub influenţa unor substanţe stupefiante.

Când a fost prins, criminalul în vârstă de 33 de ani se afla într-o maşină. Potrivit mediafax.ro, bărbatul a fost capturat de un echipaj al Poliţiei de Frontieră, aflat la filtru. Oamenii legii au observat cum se apropie o maşină cu farurile stinse şi i-au făcut semn şoferului să oprească.

Imediat după ce a fost încătuşat, Ionel Boldea a fost întrebat de către poliţişti de ce a recurs la gesturile comise miercuri. El a spus că "din cauza unei icoane dintr-o cameră. Icoana de argint m-a făcut să ies din casă la şase dimineaţa şi să am o forţă inumană. Am dat cu piciorul, am spart capul unei femei, am spart capul unui om. Nu mă agresaţi că mă gândesc rău. Nu am vrut, dar am fost forţat de situaţie să fac rău", după cum se poate vedea din filmările făcute publice în urma capturării.

(sursa video: Lugoj Info)

Ionel Boldea le-a declarat poliţiştilor că are în buzunar trei mere, un pahar gol şi 580 de lei.

După ce a fost prins de poliţişti, bărbatul a fost dus la Spitalul Municipal Timişoara, pentru a i se recolta probe biologice.

Miercuri dimineaţa, Boldea a atacat un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, aflaţi la jogging într-un parc din oraşul Făget. Pe bărbat l-a omorât în bătaie, iar femeia a ajuns în stare gravă la spital.

Individul s-a deplasat cu o bicicletă spre localitatea Temereşti, iar pe drum a mai bătut trei persoane. Ulterior, a furat o maşină, cu care a lovit un bărbat. În încercarea de a-l prinde, poliţiştii au tras trei focuri de armă asupra maşinii, fără succes.

Criminalul a fost dus, joi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru a fi audiat. Este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă de omor, vătămare corporală, furt şi conducerea unui vehicul sub influenţa stupefiantelor.