Mărturie cutremurătoare, făcută, joi seară, de tatăl Alexandrei Măceşanu, adolescenta răpită şi – din câte se pare – ucisă de monstrul din Caracal.

Aş fi trecut şi prin foc

Într-un interviu la Antena 3, plin de încărcătură emoţională, bărbatul a confirmat că – în două locuri – el a fost cel care a spart uşile la percheziţii şi povestit că, în timp ce îşi căuta fiica, a fost foarte aproape de locul în care tânăra fusese sechestrată.

Întrebat – în prima parte a interviului - de ce el a făcut asta şi nu poliţiştii cu care era, Ioan Măceşanu a răspuns: "pentru că eram dornic să găsesc fata, poate am fugit mai repede, eram capabil să trec şi prin foc". El a adăugat că nici el şi nici soţia sa nu şi-au pierdut încrederea că fiica lor este în viaţă.

"Ce mă căiesc eu este pentru că am trecut la o stradă de ea - noi am fost pe Decebal, ea a fost pe Craiovei. Asta mă voi căi toată viaţa mea, dacă e să nu o găsesc", a mai spus el. 

Bărbatul s-a arătat cu atât mai supărat cu cât apelul făcut de fată prin 112 a fost făcut la ora 11.05. "Noi am ajuns pe la 11.15...", a povestit Ioan Măceşan.

Filmul evenimentelor

În cuvinte simple, bărbatul le-a mulţumit tuturor celor care sprijină familia în căutarea fetei şi a rememorat clipele de coşmar prin care a trecut familia lui de miercurea trecută, de când Alexandra nu mai e de găsit. Bărbatul a povestit că familia s-a alarmat în momentul când Alexandra, care plecase dimineaţa la Caracal, nu a mai răspuns la telefon. "Soţia mea mi-a zis că nu răspundea la telefon. Ne-am dat seama că e ceva. Telefonul a fost închis", a spus el. 

A mers la Poliţie, miercuri, în seara dispariţiei, pe la ora 20.30. Întrebat dacă el consideră că din acel moment trebuiau să înceapă căutările, a răspuns că aşa ar fi trebuit, dar "zic (poliţiştii-n.r.) că o să apară, că aşa sunt fetele". 

Chiar dacă a fost în timpul zilei de joi la două adrese la care s-au făcut percheziţiile, Ioan Măceşanu a fost chemat să asculte vocea din apelul la 112 abia la ora 23. "Poate au fost prea duri s-o găsească, poate le-a scăpat", a încercat să explice el situaţia. După acel moment, a precizat, a stat la poliţie până în jurul orelor 2-3 dimineaţa când a fost rugat să plece acasă să facă un duş, să se odihnească, şi să revină la ora 5. 

Ulterior el a precizat că la percheziţia de la domiciliul lui Gheorghe Dincă nu a participat, fiind în timpul acesteia în sediul Poliţiei. Cât despre fiica sa, a mărturisit că era un copil vesel, muncitor, apreciat de profesori şi colegi, că ajuta pe toată lume şi că îşi dorea, ca o ironie a sorţii, să devină poliţistă.

"Ştiu că e o fată puternică. Dacă o dată a sunat la 112, cred că va mai suna o dată", a mai spus el, convins că fiica sa este în viaţă. 



Apel din faţa Poliţiei 

Declaraţiile au fost făcute în emisiunea lui Mihai Gâdea, care a mers la casa părinţilor fetei, iar ulterior bărbatul a mai făcut o declaraţie, din faţa sediului Poliţiei Caracal.

El i-a transmis şi un mesaj presupusului criminal, Gheorghe Dincă, care a recunoscut în fața anchetatorilor că i-a ucis fata şi a incinerat-o. ​​"Să ardă în iad dacă a făcut aşa ceva. Dacă n-a făcut, Dumnezeu să-l aibă în pază".

Totuşi Ioan Măceșanu şi-a exprimat din nou speranţa că Alexandra este în viaţă şi a făcut un apel din faţa Poliţiei de la Caracal, cerând celor celor "care au luat-o să o aducă". 

"Vreau să fiu lăsat în pace şi eu şi familia mea. Vreau să le mulţumesc celor care s-au implicat în acest caz, care caută, cercetează în continuare. Cei care au luat-o să o aducă ca să ne reluăm viaţa pe care o aveam înainte. Nu mă interesează cine a luat-o, dacă o aduce", a spus el.

Cât îi priveşte pe cei de la 112 care au răspuns apelurilor Alexandrei, "le transmit să fie mai atenţi şi mai precişi. Le doresc sănătate", a spus tatăl adolescentei.

Alexandra Măceşanu a dispărut miercuri, 24 iulie. A doua zi, a sunat de trei ori la 112 să ceară ajutorul. Inițial, polițistul a preluat cazul nici măcar nu a crezut-o. În vreme ce tânăra plânge, disperată, zicând că a fost violată și că se teme că vine călăul ei, care o va bate, polițistul care preia apelul, agent șef Florescu Vasilică Viorel, dă dovadă de o lipsă crasă de empatie și chiar devine ironic și persiflant la adresa victimei.

Poliţia a descins la adresa unde Alexandra fusese sechestrată abia 19 ore mai târziu. Proprietarul, Gheorghe Dincă, a recunoscut în faţa procurorilor că a ucis-o şi a incinerat-o. Deocamdată la locuinţa acestia nu s-au găsit decât fragmente de oase calcinate, dinţi şi bijuterii ale Alexandrei în cenuşă cernută. Se aşteaptă ca INML să prezinte vineri rezultatele probelor ADN, arată HotNews.ro.

Citiți și articolul ”#112vreausătrăiesc: Stenograma discuției dintre fata răpită și polițistul inuman de la 112