Incident groaznic, petrecut duminică la Iaşi. Trei persoane au ajuns la spital, după ce au fost atacate de doi câini de luptă. Unul dintre răniţi are răni grave în zona genitală. Un câine i-a smuls un testicul.

Evenimentul s-a produs chiar în centrul Iaşului, la prânz. Se pare că cei doi câini au evadat din curtea în care erau ținuți și s-au năpustit efectiv asupra trecătorilor.

Potrivit site-ului adevarul.ro, un echipaj de prim-ajutor al SMURD şi unul de la Ambulanţă au răspuns unui apel la 112 şi s-au deplasat pe strada Tănăsescu, acolo unde au acordat îngrijiri celor trei victime ale animalelor. Una dintre acestea a suferit grave răni la nivelul organelor genitale, unul dintre testicule fiindu-i smuls de către un câine. 

 "Una dintre cele trei victime, un bărbat de 47 de ani care a fost muşcat la niveul zonei genitale, a fost găsit de echipajul sosit la locul incidentului cu avulsie (n.r. smulgerea unui organ) de testicul stâng şi a fost dirijat către Spitalul Parhon, la Urologie. Ceilalţi doi pacienţi au fost transportaţi în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalul Sfântul Spiridon", a precizat, pentru Adevarul, Diana Cimpoeşu, şefa SMURD Iaşi.

Cei doi câini, din rasa Amstaff, aparţin unei femei de 60 de ani, care a fost chemată imediat la audieri de către reprezentanţii Poliţiei, care au început o anchetă.

"Câinii sunt din categoria celor periculoşi şi au atacat doi bărbaţi şi o tânără. Cercetările sunt în curs", a declarat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Adevarul.ro notează că vecinii stăpânei celor doi câini au formulat, în trecut, mai multe plângeri împotriva femeii, din cauza comportamentului agresiv al patrupedelor. Ulterior incidentului de duminică, animalele agresive au fost ridicate de Salubris. Se pare că femeia mai deţinea un câine periculos. 

"Pe numele femeii s-a deschis un dosar penal în urma incidentului de astăzi. Precizăm că, în urmă cu o săptămână, pe numele aceleiaşi femei a mai fost deschis un dosar penal în urma unei sesizări potrivit căreia respectivele animele ar fi ieşit din curte şi ar fi atacat nişte oameni, fără a-i răni însă", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.