Ex-ministrul Justiţiei Florin Iordache şi-a dat arama pe faţă. După ce a spus, de la tribuna Camerei Deputaţilor, că PSD va merge mai departe cu legile justiţiei, indiferent de opoziţia Comisiei Europene, Iordache le-a arătat degetul mijlociu deputaţilor din Opoziţie.

"Vom merge mai departe cu toată opoziţia pe care a arătat-o Comisie Europeană! Vrem să fim independenţi, vrem să decidem potrivit Constituţiei, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alţii!", a declarat Iordache, la microfon.

Coborând din tribună, le-a arătat deputaţilor PNL şi USR degetul mijlociu de la ambele mâini, iar apoi a făcut un gest de lehamite.

Ulterior, deputatul PSD a fost întrebat de jurnalişti cum explică gestul său din Parlament, însă, potrivit lui, semnul obscen nu a reprezentat o problemă. "Am mâinile ridicate, care-i problema? Am avut două ordonanţe extrem de importante pentru noi. Criticile pe care ieri prin MCV au fost aduse României sunt anormale. Nu cred că Parlamentul României trebuie tratat ca un Parlament de mâna a doua. Nu există nicăieri în lume ca nişte legi adoptate să fie oprite printr-un raport MCV. Am spus că vom face o analiză. Contstarea dacă se va face, o va face guvernul", a declarat Iordache, potrivit adevarul.ro.

Întrebat în ce fel de Parlament se arată semne obscene, Florin Iordache a replicat în continuare cu obrăznicie: "Vi se pare dumneavoastră. Altă întrebare!".