Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a câştigat turneul Indian Wells după ce a învins-o pe Angelique Kerber, o tenismenă mult mai bine clasată decât ea. Pe seturi, scorul a fost 6-4, 3-6, 6-4.

La 18 ani, Bianca a câştigat primul titlu WTA din carieră şi a devenit cea mai tânără campioană la Indian Wells din ultimii 20 de ani. În 1999, Serena Williams a câştigat turneul când avea 17 ani.

La finalul partidei, după lovitura câştigătoare, Bianca s-a prăbuşit la pământ şi a început să plângă.

După meci, ea le-a mulţumit fanilor români. "Mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc!" a spus ea în româneşte, în uralele spectatorilor români care au asistat la finala pe care a câştigat-o spectaculos.

Bianca Andreescu a fost lăudată pe site-ul WTA, care a scris că tânăra a obţinut cea mai mare victorie din istoria tenisului canadian. Celebrul jucător Rod Laver a scris şi el: "S-a născut o stea, felicitări, Bianca Andreescu, ce luptătoare eşti!"

Meciul a fost urmărit cu mari emoţii la Vaideeni, în Vâlcea, comuna în care Bianca şi-a petrecut câţiva ani ai copilăriei. Bunica tenismenei a făcut gogoşi, desertul preferat al nepoatei. "Termina cu tenisul şi ea venea şi da cu mingea în perete din grădină. Aşa a iubit mingea asta: Eu, cu mingea, joc tenis. Bine, mamă, dacă joci tenis", a povestit Nica, bunica Biancăi, la Digi24.

Bianca Andreescu s-a născut în Canada, pe 16 iunie 2000. Părinţii săi au revenit în România, pentru câţiva ani, când ea era copil. De altfel, Bianca a descoperit tenisul în România, la 7 ani, înainte ca familia să se mute înapoi în Canada.

În 2019, tenismena a câştigat 28 de meciuri şi a pierdut doar 3. Victoria de la Indian Wells i-a adus 1,3 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA. De luni, Bianca Andreescu va urca de pe locul 60 WTA pe locul 24.