Capacitatea Vioricăi Dăncilă de a vorbi într-o limbă de circulaţie internaţională a fost pusă la îndoială de către adversarii politici după ce europarlamentarul PSD a apărut intr-un scurt interviu răspunzând în română la întrebările adresate în engleză.

O nouă înregistrare publicată de presa centrală o arată pe Dăncilă citind un discurs în engleză la o expoziţie cu caracter cultural. Rezultatul, îl puteţi vedea mai jos.

HotNews atrage atenţia şi asupra unei declaraţii în limba română a doamnei premier, rostită la finalul discursului în engleză:

"Am participat la acest eveniment care cauta sa promoveze cultura din lumea tarilor din Golf si cred ca este un lucru foarte important, deoarece cred ca cultura este cel mai important liant intre tari. Cred ca orice pierdere culturala, indiferent de tara, este o pierdere pentru noi toti si de aceea trebuie promovata si sustinuta", arata HotNews.

De remarcat că din CV-ul oficial al Vioricai Dancila, publicat pe site-ul Parlamentului European, lipseste orice referire la limbile straine cunoscute. Asta, deşi Dăncilă este europarlamentar de 9 ani.

Chestionat pe această temă de reporterul ziarului Adevărul, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că Viorica Dăncila "ştie engleza şi franceza".

De atfel, tot cu trimitere la această temă, fostul preşedinte Traian Băsescu a ironizat alegerea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier, acesta făcând o comparaţie între europarlamentarul PSD şi Siegfried Mureşan, eurodeputat al PMP şi purtător de cuvânt al PPE. "În ceea ce priveşte limbile străine, vorbeşte germană, engleză, franceză şi italiană", a precizat Băsescu, aluzie la faptul că Dăncilă nu are trecută nicio limbă străină în CV.