Autoritățile italiene au anunțat că serviciile de urgență au mai găsit o mașină cu trei persoane decedate înăuntrul acesteia în urma prăbușirii podului de pe autostrada A10, bilanțul morților ajungând astfel la 41. 

Zeci persoane rănite se află încă în spital, iar nouă dintre ele sunt în stare gravă. Două persoane sunt date dispărute.

După cum se ştie, 35 de vehicule erau pe viaduct în momentul când, marţi, acesta s-a prăbuşit în gol. Unul dintre pilonii de susţinere şi o porţiune de 100 de metri din ambele sensuri au căzut la pământ.

Autorităţile au început proedurile legale pentru a opri contractele cu firma de autostrăzi Autostade per I’Italia, cea care era responsabilă de mentenanţa podului, potrivit News.ro.

"Astăzi guvernul a trimis oficial plângerea care lansează procesul de revocare a concesiei", a declarat premierul Giuseppe Conte.

Autorităţile susţin că firma "avea obligaţia să se ocupe de mentenanţa autostrăzii" şi nu a făcut acest lucru. Firma are la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta contra-argumente.

Compania insistă că şi-a îndeplinit datoria, afirmând că podul era monitorizat constant.

Podul prăbuşit era vechi de 51 de ani, iar lucrările de consolidare erau în plină desfăşurare. Digi24 arată că autorităţile ştiau că viaductul pe care trec 25 de milioane de vehicule în fiecare an avea probleme mari. Fusese reparat de mai multe ori de urgenţă, însă mai mult cârpit, s-au plâns şoferii. 

Un român a murit în urma accidentului de pe podul Morandi, iar altul este în comă profundă.