O filmare cu un poliţist din judeţul Tulcea care încerca să "salte" un individ şi a fost agresat de localnici a devenit virală pe internet. Ca să se apere, poliţistul a scos pistolul şi a fost silit să folosească sprayul paralizant. 

Potrivit site-ului adevarul.ro, agentul lucrează în cadrul Poliţiei Rurale Tulcea, iar imaginile au fost filmate în localitatea Niculiţel.

Filmarea a fost postată pe pagina de Facebook Special Guys All Over The World şi îl arată pe tânărul poliţist cum încearcă să ridice de jos un individ care este încătuşat pentru că opusese rezistenţă.  Omul legii vrea să-l bage într-o maşină de serviciu, însă nu este lăsat de martorii evenimentului. Oamenii din jur sar în apărarea celui încătuşat, devenind agresivi cu poliţistul.

Practic, individul s-a împiedicat de bordură, a căzut şi nu s-a mai putut ridica, însă poliţistul este cel agresat verbal şi fizic de localnici, pe motiv că a bruscat individul. 

"Măi, ce i-ai făcut lu' ăsta! Omoară-l, du-l la puşcărie!", "I-a dat cu spray în gură", "Dar ce-a făcut? Doar a parcat pe trecerea de pietoni! N-a omorât pe nimeni!", zice, printre înjurături, un bărbat.

Individul încătuşat pare sub influenţa alcoolului şi nu se poate ţine pe picioare. La un moment dat, acesta se prelinge pe maşina de Poliţie Rurală şi cade în fund, rămânând pe asfalt, sprijinit de roată.  Pentru că a vomitat, localnicii îl înjură tot mai tare pe poliţist, iar un bărbat îl pălmuieşte.

Ca să scape, poliţistul scoate la un moment dat pistolul şi apoi spray-ul paralizant pentru a îndepărta de el pe cei care veneau să-i ceară socoteală.

"Acest poliţist este huiduit şi ameninţat, dar ce nu pot eu înţelege este mentalitatea celor care sunt de faţă. Bravo poliţistului! Carmen DAN, aruncaţi o privire şi dvs doamnă ministru, poate din greşeală faceţi şi ceva cu adevărat pentru poliţişti sau aşteptăm mai multe victime în rândul lor", a comentat administratorul paginii Facebook Special Guys All Over The World, care a publicat imaginile.

Adevărul.ro notează că internauţii iau apărarea poliţistului. "O filmare care arată spiritul civic, un om al legii care aplica legea. Ce vedem noi aici: - un papagal care zice «si ce ma ca a parcat pe trecerea de pietoni!!», trebuia sa parcheze peste el - una care tot striga «bai esti filmat», mare cameramană - unu care îl loveşte pe poliţist peste faţă şi unu care-i mare cocoş de nu-i încap muşchii în haine. Să le fie ruşine, în România mai degrabă susţii ilegalitatea, numai aşa ajungi civilizat, educat cu pretenţii de uniune europeană", a scris un utilizator pe Facebook.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că a dispus conducerii IPJ Tulcea o anchetă internă, iar o echipă de specialişti din Direcţia de Control Intern din cadrul IGPR s-a deplasat la Tulcea să verifice modul de organizare a activităţii din IPJ-ul local, mai noteaza adevarul.ro.

Între timp, individul încătuşat a ajuns în arestul Poliţiei.