Incident şocant în cea mai mare biserică din Canada. Un preot a fost înjunghiat în timpul unei slujbe transmisă în direct la TV, din fericire însă fără să fie rănit grav. Atacatorul, scrie presa canadiană citată de adevărul.ro, este un tânăr român mutat în Montreal. 

Slujba religioasă era în derulare la Oratoriul St. Joseph din Montreal, când un bărbat îmbrăcat în blugi, hanorac şi o şapcă albă s-a apropiat de preotul Claude Grou. În faţa enoriaşilor îngroziţi, atacatorul îl urmăreşte pe preotul de 77 de ani în jurul altarului şi, când acesta cade la podea, se aruncă să-l înjunghie.

Preot MontrealDin fericire, preotul a scăpat cu răni uşoare şi s-a ridicat destul de repede, în timp ce nişte oameni l-au înconjurat pe atacator, iar apoi l-au imobilizat. Claude Grou (foto) a fost transportat la spital, dar starea sa este stabilă.

Autorităţile nu au făcut public numele atacatorului, însă presa din Montreal a scris că se cheamă Vlad Cristian Eremia, are 26 de ani şi este un român mutat în Montreal de mai mulţi ani. Potrivit jurnaliştilor, Eremia era şomer, declarase faliment în 2016 şi are datorii de peste 16.000 de dolari. În 2017, bărbatul a fost achitat într-un caz de hărţuire.

Poliţia nu a dezvăluit nici motivul atacului, dar oamenii legii au spus că bărbatul „este cunoscut poliţiei.” „Acesta este un atac izolat, nu există nimic care să-l lege de terorism” a precizat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Montreal.