Televiziunea Realitatea TV va intra în faliment, a anunţat luni seara în timpul unei emisiunii Cozmin Guşă, acţionar al Realitatea Media.

Anunţul vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, planul de reorganizare prezentat de televiziunea care se află în insolvenţă din 2011. 

În timpul emisiunii lui Denise Rifai, acţionarul Realitatea le-a adus acuzaţii pentru situaţia în care a ajuns compania lui Liviu Dragnea, liderul PSD, dar şi lui Florian Coldea, fostul şef operativ al SRI, invocând şi o presiune politică tot mai puternică.

În momentul anunţului, invitatul din platou era liderul USR-PLUS, Dacian Cioloş.

"Domnul Dragnea şi cei din statul paralel, respectiv Coldea, şi-au văzut visul cu ochii. Au reuşit, înaintea campaniei electorale, în această seară, să obţină o decizie la cererea ANAF-ului, definitvă şi irevocabilă, de intrare în faliment a Realităţii Media. Adică ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea Dragnea şi în guvernarea Ponta, practic acum aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include şi pe Coldea, a reuşit să obţină această decizie în instanţă, care este neaşteptată pentru noi", a susţinut Guşă. 

El a spus că Realitatea TV avea un plan de reorganizare prin care urma să plătească datoriile către debitori, doar că "Dragnea şi ai săi nu au nevoie de Realitatea TV", "singura televiziune independentă, după ce şi Digi a îngenuncheat".

Guşă a mai afirmat că "în ultimele trei săptămâni ni s-au blocat conturile de mai multe ori pentru a nu putea plăti nici utilităţile, nici salarii. S-a încercat preluarea ilegală a brand-ului Realitatea de la OSIM. Acum trei săptămâni era să pierdem sediul, deşi chiria era plătită la zi. Pentru că am reuşit să rezistăm, azi a venit această lovitură de baros".

Cozmin Gușă mai deține o licență TV, sub denumirea Realitatea Plus, operată de o altă societate, Geopol International. Televiziunea emite, însă nu se află în lista must carry așa cum este Realitatea TV.