Festivităţile pentru pregătirile Paradei de 1 Decembrie, de la Alba Iulia, au fost marcate, vineri, de o tragedie. Un militar a murit electrocutat, în timp ce descărca tancuri pentru Parada de 1 decembrie, în staţia CFR din municipiu.

Potrivit site-ului alba24.ro, soldatul se afla pe un complex antiaerian – Ghepard şi a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară, în jurul orei 9.45.

Colegii au apelat serviciul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

"Am văzut când s-a ridicat şi a atins cablul de înaltă tensiune. L-a aruncat de acolo ca pe o păpuşă", a povestit un martor.

Un comunicat al MapN, care a preluat ancheta în acest caz, a precizat că victima este un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană "POTAISSA" din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie.

Alba24 menţionează că, în mod normal, linia de înaltă tensiune a căii ferate ar fi trebuit să fie fără curent. Digi24 a publicat imagini care arată disperarea colegilor subofițerilor, care strigă să se oprească curentul electric.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba şi ISU Alba. Ancheta a fost preluată de MApN, perimetrul a fost eliberat de persoanele care se aflau în jur şi s-a stabilit o zonă de siguranţă.