Un nou accident devastator a fost provocat de live-uri transmise pe Facebook. Două persoane au murit în judeţul Olt, după ce şoferul era atent la telefonul mobil al pasagerului său, care transmitea în direct pe reţeaua de socializare, a intrat pe contrasens, izbind frontal o maşină din sens opus. Poliţiştii au stabilit că şoferul care a provocat accidentul era şi beat.

Accidentul s-a produs vineri seară, în apropiere de comuna Slătioara din Olt. Şoferul, care era ocupat să facă un live pe Facebook, a intrat pe contrasens şi a izbit cu viteză un alt autoturism, care circula regulamentar. În urma impactului, o femeie de 34 de ani, pasageră în primul autoturism, şi şoferul maşinii care circula regulamentar au murit, arată Digi24.ro.

"Cele două victime aflate în stop cardio-respirator nu au răspuns manevrelor de resuscitare şi au fost declarate decedate. Este vorba de o femeie, pasageră într-unul dintre autoturisme, în vârstă de 34 de ani şi un bărbat, 48 de ani, şofer al celuilalt autoturism. Şoferul autoturismului în care se afla femeia nu prezintă urme de traumă, iar pasagerul din acelaşi autoturism a fost transportat la UPU Slatina, conştient, cu traumatism toracic şi traumatism membrul superior", a declarat, potrivit site-ului realitateadecraiova.net, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsăşteanu.

Conducătorul auto responsabil de accident şi un alt pasager din maşina sa au ajuns la spital răniţi, dar conştienţi. Medicii spun că rănile nu le pun viaţa în pericol.

Poliţiştii care anchetează acum tragicul accident spun că, pe deasupra, şoferul vinovat de incident era şi băut.  

"Soferul unui autoturism, care se afla sub influenta alcoolului, 0,58 mg/l în aerul expirat, a pierdut controlul asupra directiei de mers pe DJ 677, în comuna Slatioara, a intrat pe contrasens si a lovit frontal un alt autoturism. Şoferul din cel de-al doilea autoturism şi o pasageră din primul au decedat. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducerea sub influenţa alcoolului", a declarat conform ziare.com, Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt, conform sursei citate.

Atenție, imaginile din înregistrarea video au un puternic impact emoţional.