Unul dintre elevii de la şcoala din Poroschia, judeţul Teleorman, care a agresat-o, zilele trecute, pe profesoara de Cultură Civică, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti. Adolescentul  este cercetat pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi tulburarea ordinii și liniştii publice.

Informaţiile au fost făcute publice de agenţia de ştiri News.ro, conform căreia reprezentanţii Poliţiei Teleorman au anunţat că l-au reţinut, miercuri seară, pe unul dintre cei trei elevi care apar pe înregistrarea făcută în şcoala din Poroschia agresându-şi fizic şi verbal profesoara.

Adolescentul are 16 ani şi este în clasa a opta.

Ceilalţi doi elevi care şi-au agresat profesoara sunt cercetaţi pentru aceleaşi infracţiuni, însă împotriva lor nu a fost luată măsura preventivă, ei neavând vârsta prevăzută de lege pentru astfel de măsuri.

IPJ Teleorman s-a autosesizat în acest caz după ce filmarea cu profesoara agresată a apărut în spaţiul public.

Evenimentul s-a produs marţi, 28 noiembrie, la el fiind de faţă şi alţi elevi din clasă, care au urmărit incidentul fără să intervină. De altfel, potrivit filmuleţului difuzat pe internet, elevii par amuzaţi de scenele care li se derulează sub priviri.

Potrivit Observator.tv, scandalul ar fi început la sfârşitul orei de Educaţie Civică, a unei clase de-a VIII-a. În înregistrare se vede cum profesoara este lovită cu palmele de către un elev, apoi este înjurată chiar de cel care filmează. "Taci că te ia mama dracu", îi spune acesta, în timp ce cadrul didactic încearcă să iasă, dar nu este lăsat de un alt elev, postat în faţa uşii.

Profesoara pare că ar vrea să riposteze, însă elevul reacţionează din nou violent, îmbrâncind-o. Întreg incidentul e filmat de un alt elev, care, la rândul său, aruncă la adresa profesoarei cuvinte jignitoare: "Ieşi afară... în m... tăi, ieşi afară! Taci în p... mea! Nu atinge telefonul, ia mâna că-l şifonezi", strigă elevul către dascăl.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, respectiv conducerea şcolii, au demarat anchete. Elevii riscă sancţiuni conform regulamentului şcolar, până la scăderea notei la purtare.

Conducerea unităţii de învăţământ i-a chemat la şcoală pe părinţii copiilor pentru a avea discuţii pe marginea comportamentului acestora.

Profesoara agresată este la primul an în învăţământ şi are câteva ore la şcoala din Poroschia.

UPDATE:

Judecătoria Alexandria a decis joi arestarea adolescentului de 16 ani pentru 30 de zile.