Primarul Ilie Bolojan a fost prins încălcând regulile pentru care el însuşi a militat. Maşina de serviciu folosită de edil, un Renault Latitude, a fost filmată şi fotografiată în timp ce era parcată neregulamentar în Piaţa Unirii, pe spaţiul pietonal.

Imaginile au apărut pe pagina de Facebook a asociaţiei Coaliţia Rogerius. În video se vede cum o maşină a Poliţiei Locale trece pe lângă autoturismul de serviciu al lui Ilie Bolojan, fără măcar a opri.

"Prima maşină a oraşului"

"Dacă nu goneşte cu 170km/h, atunci parchează neregulamentar, iar Poliţia Locală, zâmbind, trece pe lângă prima maşină a oraşului. Ieri după amiază, în plin centru înconjurat de trei biserici, edilul-şef Bolojan propovăduieşte apă şi bea vin!", au scris, marţi, reprezentanţii Coaliţiei Rogerius, în descrierea filmuleţului.

Aceştia continuă să-l critice pe primarul Oradiei, întrebându-se ce măsuri vor fi luate împotriva edilului: "În numele mobilităţii urbane din Oradea, se dărmâmă zeci de case, dar tocmai conducătorul principal sfidează regulile elementare. Îşi încalcă propriile dispoziţii privind interzicerea parcării în Piaţa Unirii. Cum va fi pe mai departe? Urmăm restricţiile impuse sau procedăm cum ne arată "omul anului"?! Sau pe noi agenţii Poliţiei Locală ne vor observa din prima pentru că nu le este cunoscut numărul de înmatriculare?! Cine pe cine mai sesizează din acest moment în această situaţie inedită?".

În inspecţie

Din câte se pare, Bolojan a parcat neregulamentar în Piaţa Unirii luni, 18 februarie. Edilul şi-a lăsat maşina în acea zonă şi a mers să inspecteze starea unui imobil de pe strada Vasile Alecsandri.

După majorarea amenzilor în oraş, parcarea într-o zonă pietonală poate fi taxată cu o amendă între 500 şi 1.000 lei, în timp ce pentru parcările neregulamentare în zona Piaţa Unirii şi Pasajul Vulturul Negru amenda poate ajunge chiar şi la 2.500 lei.

Nu e prima oară când Bolojan nu respectă regulile de circulaţie. În toamna anului 2017, edilul Oradiei a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins de radar gonind cu o viteză de 172 km/h între Oradea şi Arad, mai precis între Şimand şi Chişineu Criş, în timp ce se grăbea să ajungă la nunta nepoatei lui.