Atenţie cum şi pe unde vă lăsaţi maşina! O orădeancă face apel la concetăţeni să o ajute în identificarea unei femei care a fost filmată în timp ce intră în maşina ei, un BMW parcat în cartierul Prima din Nufărul, şi i-a furat… asigurarea.

Proprietara maşinii, Claudia O., a făcut apel la BIHOREANUL pentru publicarea filmării realizate de sistemul de monitorizare din cartier. "Poate o recunoaşte cineva", spune păgubita despre hoață, precizând că faptele s-au produs joi seară, în jurul orei 22.

Din filmuleţul transmis BIHOREANULUI se observă cu hoaţa dă târcoale maşinii în cauză, controlează portiera şoferului, care este închisă, dar, în loc să plece, rămâne în zonă. Asigurându-se că nu o vede nimeni, merge direct la portiera pasagerului din dreapta, pe care o deschide cu ușurință şi intră în autoturism. Dupâ câteva zeci de secunde iese şi se face nevăzută.

"Sincer, nu ştiu dacă a mai luat ceva sau nu pe lângă asigurare, dar am găsit pe scaunul şoferului şi pe jos trusa de prim ajutor, şerveţele. De câteva zile nu-mi merge închiderea la maşină şi abia luni am programare la mecanic. Nu am idee cine este femeia în cauză, dar toată lumea care a văzut filmarea spune că se vede că ştia de problemă, ori că m-a urmărit, că nu a încercat la maşinile scumpe din parcare, ci fix la a mea care e o maşină ieftină", a mai spus cititoarea.

Aceasta şi-a contactat deja asiguratorul, pentru a opri eventuale fraude cu documentul furat din maşina parcată şi a mai spus că va face plângere la poliţie în cursul zilei de vineri.

De altfel, chiar în cursul zilei de vineri Poliţia Bihor a făcut public un caz în care patru tineri din Bihor au ajuns în arest pentru furturi în serie din maşini şi de pe şantiere.

Poliţiştii au transmis şi câteva sfaturi, pentru a evita furturile din autoturisme. Le regăsiţi mai jos!


AUTOTURISMELE DUMNEAVOASTRĂ POT FI ÎN SIGURANŢĂ DACĂ:

- Parcaţi autoturismul lângă imobilul în care locuiţi astfel încât să-l puteţi observa permanent, iar locul să fie iluminat în timpul nopţii;

- Încuiaţi autoturismul şi luaţi cheile cu dumneavoastră, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente;

- Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, documente, cărţi de credit, genţi sau îmbrăcăminte.  Dacă se află la vedere, sunt "tentante" chiar şi pe timpul zilei, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi;

- Faţa detaşabilă de la aparatura electronică de valoare, gen radio-casetofon, CD - player, trebuie luată în casă pe timpul nopţii;

- Montaţi sisteme tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt! Sunt o piedică în calea infractorilor!

"Alegeţi cea mai sigură cale pentru maşina dumneavoastră! Spărgătorii vor profita de fiecare clipă de neglijenţă manifestată în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră! Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri!", a transmis Poliţia Bihor.