Un bărbat de 48 de ani a primit o nouă şansă la viaţă, după ce a fost salvat de la înec de pompierii militari orădeni.

Incidentul s-a întâmplat marţi, în jurul orei 17.50. Bărbatul era să-şi găsească sfârşitul în apele Crişului Repede, în zona străzii Sovata, dar nu se ştie în ce circumstanţe a ajuns acolo.

Cert este că trecătorii au văzut că este în pericol şi au alertat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", care a trimis acolo un echipaj de căutare-salvare de la înec din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, de la Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea.

"Pompierii militari au acţionat cu barca pneumatică, reuşind să ajungă rapid la victimă şi să o salveze chiar în momentul în care aceasta nu se mai putea menţine la suprafaţă, fiind aproape în întregime sub apă", se arată într-un comunicat transmis miercuri de ISU Crişana.

Bărbatul prezenta hipotermie uşoară şi contuzii şi a fost adus la mal de salvatori, iar apoi predat echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat asistenţă medicală şi l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.