Circa 500 de orădeni, mult mai mulţi faţă de "nucleul" din ultima perioadă, au ieşit sâmbătă seară în stradă, pentru a manifesta împotriva PSD şi împotriva corupţiei. 

Acţiunea a purtat numele "Bucureşti e acolo unde eşti" şi a fost organizată în semn de solidaritate cu protestul care a avut loc în aceeaşi seară în capitala României, respectiv "pentru justiţie şi împotriva corupţilor".

Participanţii s-au strâns în Piaţa Unirii din Oradea în jurul orei 18 şi au adus cu ei steaguri tricolore, steagul american, precum şi un banner cu mesajul #VăVedem, destinat guvernanţilor.

Ei au afişat pancarte cu mesaje precum "Apel către mafioţi: Căraţi-vă!", "Nu acceptăm dictatura", "Penalii strivesc democraţia". Un copil în vârstă de circa 8 ani avea cu el un afiş pe care scrie: "Daţi-mi ţara înapoi".

Protestatarii au strigat şi au cântat împotriva Guvernului, a PSD şi Liviu Dragnea. La fel ca în alte dăţi, ei au fredonat pe linia melodică a "Guantanamera" versuri adaptate - "La puşcărie, cu Dragnea la puşcărie" - şi au scandat tradiţionalele sloganuri "PSD, ciuma roşie", "Hoţii", "Demisia", "Şi copiii din Bihor ştiu că Dragnea-i infractor".

La ora 19.30, participanții au pornit într-un marş pe străzile Traian Moşoiu - Centrul Civic - Piaţa 1 Decembrie, unde, ca de obicei, s-au oprit în faţa sediului PSD Bihor şi au huiduit. Tot acolo, orădenii au strigat "Hoţii!", "Mincinoşii!", "Nu daţi înapoi, venim peste voi!", precum şi mesajul "Vă vedem!". 

De data aceasta, manifestanţii, români şi maghiari, au luat în colimator şi UDMR, ei scandând de mai multe ori, inclusiv în faţa sediului Uniunii din str. Independenţei, "UDMR, magyar PSD", adică UDMR este PSD-ul unguresc. 

Orădenii au avut mesaje şi pentru concitadinii lor comozi sau indiferenţi, transmiţându-le că "statul la căldură naşte dictatură". 

Au ieşit să protesteze orădeni de toate vârstele, între ei putând fi văzute multe familii cu copii chiar şi de doi, trei anişori. Părinţii unui copilaş de trei ani au spus presei că au ieşit să apare justiţia "sau ce-a mai rămas din ea", de dragul unei societăţi normale în care să-şi crească micuţul. 

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în toată țara, sâmbătă seară. Potrivit Digi24.ro, în Capitală s-au strâns 50.000 de protestatari, la Timișoara și Cluj câte 5.000, la Sibiu 2.000, iar la Iași și Brașov câte 1.000.