Profesoara de filozofie Elvira Groza (foto) de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr din Oradea este unul dintre cei zece dascăli din România care au câştigat Premiul Mentor pentru excelenţă în educaţie. Aceste premii se acordă, de şapte ani încoace, de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România profesorilor propuşi de elevi şi părinţi. În total, au fost 250 de nominalizări, din rândul cărora juriul competiţiei a ales 10 câştigători.

În cadrul unei gale care a avut loc marţi seară la Teatrul Odeon din Bucureşti, toţi laureaţii au primit câte un trofeu special, realizat de artistul plastic Ioan Nemţoi, şi un premiu în valoare de 8.000 de lei.

"Intru în clasă cu speranţa că elevii vor crede că nu au venit degeaba la şcoală. Încerc prin dialog să-i fac să descopere în profunzime ce pot ei să facă şi ce se întâmplă cu ei", a mărturisit profesoara Elvira Groza, într-un videoclip prezentat la gala din Bucureşti. Totodată, Groza a spus că îşi consideră elevii "prietenii mei".

Organizatorii concursului au anunţat că au început şi selecţia pentru viitorii laureaţi. "Numărul constant ridicat al propunerilor pe care le primim ne arată că sunt mulţi cei care doresc să-şi exprime recunoştinţa faţă de dascălii care au avut rol important în viaţa lor. Este minunat şi emoţionant să vedem că sunt atâţi foşti elevi care nu uită cine au fost aceia care le-au şlefuit pentru prima oară talentul şi aleg să le mulţumească mentorilor lor printr-un gest de recunoaştere publică. Începând din 3 mai, timp de 8 luni se pot pregăti şi depune nominalizările pentru ediţia din 2018 a Premiilor Mentor pentru antrenori şi profesori care au descoperit tineri talentaţi şi au avut grijă de ei la începutul carierei lor", a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.