De Ziua Naţională a României, în Marghita a răsunat imnul României. 350 de elevi de la Colegiul Naţional Octavian Goga şi alţi o sută de la Liceul Tehnologic Horea, însoţiţi de cadre didactice, au mărşăluit prin oraş, cântând versurile din "Deşteaptă-te, române!".

Iniţiativa i-a aparţinut directorului Colegiului Octavian Goga, Marcel Sas-Adăscăliţii, iar elevii n-au fost greu de convins. Fiecare dintre participanţi la marş a purtat tricolorul, fie că l-a avut pe cocarde, fulare sau pictat pe faţă.

"Aşa cum spune titlul imnului care se citea vineri pe buzele tuturor elevilor participanţi, scopul nostru a fost să deşteptăm oraşul nostru, judeţul, ţara, toţi românii", se arată pe pagina de Facebook a  Colegiul Naţional Octavian Goga.

Marşul a fost autorizat, astfel că elevii şi profesorii au fost însoţiţi, pe străzile din Marghita, de echipaje ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei.

Evenimentul a fost filmat cu o dronă de un absolvent al Colegiului Octavian Goga, Nagy Matyas, iar înregistrarea a fost postată pe pagina de Facebook a şcolii.