Ansamblul folcloric "Zestrea Budureşii", format din copii şi tineri din comuna bihoreană Budureasa a terminat pe locul al doilea finala concursului folcloric "Duelul Ansamblurilor" din emisiunea "La Măruţă", transmisă, luni, în direct, la PRO TV.

Tinerii pregătiţi de Ioan Popa, zis Ioane Dobaşu’, au fost întrecuţi de Ansamblul "Doina Bascovului" din Argeş, dar se vor întoarce totuşi acasă cu un premiu în valoare de 2.000 euro.

Dansatorii amatori din Ansamblul "Zestrea Budureşii" au purtat costume tradiţionale din Bihor, inclusiv cojoace de Beiuş, cele copiate recent de celebra casă de modă Dior.

Spre deosebire de celelalte emisiuni, de data aceasta cele trei ansambluri ajunse în finală – Zestrea Budureşii, Doina Bascovului şi Doina Cârciunovului – nu au dansat pe melodii specifice zonelor pe care le reprezintă, ci au primit sarcina să înveţe, în câteva zile, coregrafii noi.

Astfel, bihorenii au dansat pe o horă moldovenească, apoi pe "învârtita de la Făgăraş", despre care Ioane Dobaşu’ a spus că e probabil cel mai greu dans popular din ţară, iar apoi au fost provocaţi să danseze vals.

Membrii ansamblului s-au descurcat bine, dar n-au reuşit să-i convingă pe cei mai mulţi dintre telespectatorii emisiunii, aşadar, după votul online şi prin SMS, au terminat aventura la Bucureşti pe locul al doilea în "Duelul Ansamblurilor".