Oraşul din România administrat de primar după cum scrie în cărţi. Aşa a fost prezentată Oradea, duminică seară, la emisiunea "România, te iubesc". Jurnalistul Alex Dima a făcut o comparaţie între urbea de pe Crişul Repede şi Botoşani, iar Oradea a fost de departe câştigătoare. 

"Botoşaniul a dat omenirii doi sfinţi şi peste 270 de personalităţi. Cu asta se laudă şeful Consiliului Judeţean. Este şi zona în care aproape jumătate din drumurile judeţene nu sunt asfaltate. Un motiv pentru care investitorii nu merg acolo: nu au pe unde. La polul opus, Oradea poate fi oricând un exemplu de "aşa da". Acolo administraţie se face după carte", s-a spus în emisiunea difuzată de PRO TV. 

Primarul Ilie Bolojan a fost intervievat de jurnalistul din Bucureşti, iar acesta, s-a văzut din reportajul rezultat, a fost impresionat de cărţile pe care edilul orădean le-a citit şi le cunoaşte bine, despre administraţia publică. Bolojan a arătat inclusiv o carte scrisă de "nebunul de Bloomberg", adică Michael Bloomberg, fost primar în New York, care, a explicat primarul, arată negru pe alb cum se administrează un oraş. 

Emisiunea mai laudă centura oraşului, parcurile industriale, programul de reabilitare a faţadelor, dar şi lucrările de extindere de la Aeroportul Oradea. De asemenea, este scos în evidenţă patrimoniul arhitectural al oraşului şi faptul că Oradea este singura localitate din România inclusă în reţeaua internaţională Art Nouveau, despre aceste clădiri vorbind Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune. 

Vezi mai jos partea din emisiune dedicată Oradiei: