Iluminatul public din Oradea dă rateuri. În ultimele patru zile, orădenii au reclamat Primăriei că mai multe străzi, poduri ori treceri de pietoni, sunt învăluite în întuneric.

Printre zonele reclamate în aplicaţia Oradea City Report se numără străzile Ceyrat şi Meiului, podul peste centură din apropierea străzii Nojoridului, parcul Olosig ori trecerea de pietoni de pe strada Tudor Vladimirescu, în vecinătatea palatului administrativ al oraşului. „Vă miraţi de ce sunt atâtea accidente în Oradea, pe trecerile pentru pietoni?”, a întrebat persoana care a reclamat bezna de pe „zebră”. De asemenea, un alt orădean a reclamat că iluminatul nu funcţionează nici în pasajul Vulturul Negru, latura spre strada Vasile Alecsandri.

Aşa cum se vede în răspunsurile oferite de angajaţii Poliţiei Locale, care gestionează aplicaţia, toate aceste sesizări au fost transmise firmei Luxten, care are în sarcină iluminatul public al oraşului şi care acum trebuie să soluţioneze defecţiunile. Însă, ţinând cont că şi angajaţii acestei firme celebrează trecerea între ani, greu de crezut că vor reuşi să schimbe toate becurile arse cu rapiditate...