Şoferii care trec pe DJ 795, între satele bihorene Dumbrava (comuna Holod) şi Râpa (comuna Tinca), trebuie să fie cu băgare de seamă.

Fără semnalizare prealabilă, o bandă de circulaţie se îngustează brusc, din pricina unor lucrări de canalizare şi apă. Pe lângă tranşeele săpate pentru introducerea ţevilor, drumul mai are şi un morman uriaş de pământ.

Mai mult, localnicii spun că muncitorii nu se grăbesc deloc să termine lucrarea. "De trei luni este la fel şi este foarte periculos. Până nu moare cineva, nu se va lua nicio măsură", a sesizat BIHOREANULUI un localnic din Dumbrava, care a transmis şi fotografii de la faţa locului.

În imagini se vede inclusiv cum buruienile au crescut în voie pe mormanul de pământ, semn că într-adevăr n-a fost mişcat de ceva timp din loc.

Primarul comunei Holod, Ioan Horga, cunoaşte situaţia, dar spune că n-are ce face. "Este o lucrare pentru o firmă privată, care îşi înfiinţează o cultură de afine, pe fonduri europene, şi aşa că îşi face şi reţea de apă şi canalizare. Nu este reţea pentru sat, ci doar pentru un beneficiar, într-un proiect de 1,5 milioane de euro", a declarat Horga, luni, pentru BIHOREANUL. În plus, a spus edilul, lucrările sunt autorizaţie de Instituţia Arhitectului Şef din cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

Chiar şi aşa, n-ar strica deloc ca beneficiarul să se asigure că lucrările sunt văzute de departe...