La trei ani de la darea în folosinţă, Piaţa Unirii începe să cedeze. Întâi au crăpat dalele care acoperă platoul central, iar acum s-a dezlipit prima dintre plăcile care ornează fântânile arteziene din piaţa centrală a oraşului.

Bucata de granit s-a prăbuşit lângă bazin ruptă în trei bucăţi sub propria greutate. "Se poate vedea calitatea lucrărilor făcute. Placă de dimensiunea şi grosimea aia prinsă cu silicon. Părerea mea este că e bătaie de joc", a reclamat un orădean.

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Mircea Mălan, care a coordonat proiectul de reabilitare a Pieţei Unirii cofinanţat din fonduri europene, a promis că va lua măsuri.

"Am trimis fotografiile cu placa dezlipită liderului asocierii de firme care s-a ocupat de Piaţa Unirii, cu solicitarea de remediere", a declarat edilul.

Mălan a refuzat să se pronunţe cu privire la cauza defecţiunii. "Este posibil să fi fost de la adeziv. Din câte îmi amintesc, la fântâni s-a lucrat inclusiv toamna, târziu, dar nu pot spune cu exactitate".

Potrivit viceprimarului, lucrările din Piaţa Unirii sunt în garanţie, astfel că reparaţiile vor fi suportate de constructor.