Pandemia provocată de noul coronavirus face ca viitorul multor firme să devină incert. Totodată, această criză a scos la iveală şi adevărata faţă a unor afacerişti, care se grăbesc să-şi concedieze angajaţii încă dinainte de a apuca să înregistreze pagube!

Au simţit-o angajaţii restaurantului Crinul Alb din centrul Oradiei, care au fost anunţaţi că urmează concedieri încă din 15 martie, adică la două zile după ce în judeţ s-a confirmat primul caz de COVID-19 şi înainte de a se şti că se vor închide restaurantele şi, cu atât mai puţin, ce măsuri de sprijin a luat Guvernul.

Oamenii au fost deopotrivă speriaţi şi enervaţi, pentru că nu lucrează într-un bar de cartier, ci într-unul dintre cele mai căutate restaurante din oraş, dovadă că firma care îl administrează, Sernov SRL, a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 7,1 milioane lei şi un profit de peste 865.000 lei.

Unde mai pui că, de ani de zile, localul a fost privilegiat faţă de alte restaurante, deoarece asigură mâncarea pentru sportivii de la CSM Oradea, club condus de Şerban Sere, nimeni altul decât fondatorul restaurantului.

E drept, când a fost numit şef la CSM, în acte Sere s-a retras din afacere, dar restaurantul a rămas în „famiglie”, fiind patronat în continuare de cumnatul lui, italianul Riccardo Novero, alături de o anume Ana Tirla.

Cert este că angajaţii de la Crinul Alb s-au convins că, în vremuri de criză, ies la iveală patronii care cu adevărat îi apreciază şi cei care îi aruncă, ca pe-o mâncare expirată...