Licitaţiile pentru construcţia a trei bazine semi-olimpice în Marghita, Valea lui Mihai şi Ştei au fost lansate, marţi, pe portalul naţionale de achiziţii publice, valoarea totală a investiţiei depăşind 15 milioane lei, fără TVA.

Proiectele sunt derulate prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă (ADD) Bihor. "Instituţia aflată în subordinea Consiliului Judeţean Bihor a publicat astăzi pe portalul naţional de achiziţii publice (SICAP) documentaţia de licitaţie, companiile interesate având termen limită de depunere a ofertelor până pe 19.03.2019, ora 15", se arată într-un comunicat transmis de Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Autorităţile locale din Marghita, Ştei şi Valea lui Mihai vor asigura terenul pentru construcţia bazinelor, parcărilor şi a parcurilor din împrejurimi, respectiv a reţelelor de utilităţi. La fel ca în cazul bazinelor din Săcueni şi Nucet, unde lucrările au început, constructorii vor avea la dispoziţie 12 luni pentru construcţia bazinelor.

Bazinele semi-olimpice vor avea dimensiuni standard: lăţime 12,5 metri, lungime 25 metri şi adâncimea 160 centimetri. La Săcuieni, Valea lui Mihai, Marghita, Ştei, Salonta şi Beiuş se vor construi şi bazine pentru copii, cu lungimea de 12,5 metri, lăţime 6 metri, respectiv adâncime 90 de centimetri.

Potrivit portalului SICAP, valoarea estimată a bazinului din Marghita este de 5.040.576 lei, cea a bazinului din Ştei de 5.040.602 lei, respectiv cea a bazinului din Valea lui Mihai de 5.056.657 lei, toate valorile prezentate fiind fără TVA.

Construcția de bazine de înot în oraşele şi municipiile din Bihor, cu excepţia Oradiei, face parte dintr-un proiect al actualei administraţii judeţene.

În proiectul de buget pe 2019 aprobat de Parlamentul României sunt alocate fonduri, concret 35,7 milioane lei, pentru realizarea acestor bazine cu bani de la bugetul central. După cum se ştie, Legea Bugetului n-a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, aşadar CJ Bihor continuă - cel puțin deocamdată - proiectele pe cont propriu, aşa cum era plănuit iniţial.