Bihorel a aflat că schimbările din Prefectura Bihor nu se vor limita la înlocuirea prefectului pus de PSD cu unul pus de PNL, ci va fi şi o rocadă între subprefectul instalat în 2014 de UDMR, Iuliu Delorean, şi un alt subprefect, dar care să fie tot al... UDMR.

Funcţia ar fi fost negociată la Bucureşti între liberali şi udemerişti încă de la votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, stabilindu-se ca ea să rămână a formaţiunii maghiare, dar preşedintele executiv al UDMR Bihor, deputatul Szabó Ödön, vrea pe acest post o altă persoană decât Delorean. Acestuia i se reproşează că n-a „apărat” suficient interesele UDMR, chit că funcţia de subprefect este teoretic apolitică.

Ca atare, Delorean ar urma să fie înlocuit cu un fidel din „aripa dură” preferat de Szabó, şi anume Fenesi Tibor, şeful Direcţiei Social-Comunitare din cadrul Consiliului Judeţean, una din cele două structuri prin care o parte din banii judeţului pentru ONG-uri au fost dirijaţi la asociaţii şi fundaţii de pe orbita UDMR.