Isprăvile cu iz penal ale directorului PSD-ist al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Dorel Dume, coroborate cu eşecul partidului la alegerile prezidenţiale, au efecte şi asupra schemei de personal a instituţiei.

La două luni după ce BIHOREANUL a dezvăluit că organigrama este sufocată cu amante, rude şi alte pile pe filieră PSD, şi trei săptămâni după ce tot BIHOREANUL a arătat cum şi-a făcut Dume firmă pe numele unui pensionar, vânzând instituţiei de la oale şi pahare până la videoproiectoare şi televizoare, cea mai recentă serie de angajări la ABA Crişuri a fost îngheţată printr-o manieră inedită: candidaţii, toţi "de-ai casei", au fost "consiliaţi" să nu se mai prezinte la examinare.

Aşa a procedat, de pildă, Livia Todinca, membră PSD, care voia să fie definitivată pe un post de inginer ecolog la Sistemul Hidrografic Crişul Alb din Chişineu Criş (judeţul Arad), unde îi expirase angajarea pe perioadă determinată, şi aceea aranjată. Inclusiv lăutarul Carol Lascu, despre care tot BIHOREANUL a dezvăluit că a fost angajat ca agent hidrotehnic la Ineu, deşi în realitate singura sa sarcină era să cânte la chiolhanurile şefilor organizate la cantoanele de protocol, a fost "convins" să-şi dea demisia.

Ziarul a cerut explicaţii, însă purtătoarea de cuvânt Anca Mihociu le-a refuzat, motivând că ar fi vorba de date personale. Încă o minciună de îngheaţă apele...