Scandalurile cu diplome false nu se încheie niciodată la Universitatea din Oradea. Bihorel a aflat că anul trecut, fără tam-tam, Universitatea a deschis la Tribunal un proces pentru anularea a două diplome de licenţă, ambele emise pe numele aceleiaşi persoane, un anume Marian Goleac din Bucureşti, care la începutul anilor 2000 a obţinut o licenţă în Ştiinţe Economice şi o alta în Electromecanică.

Ajuns mai târziu director la Administraţia Domeniului Public din Sectorul 4 al Capitalei, a fost deconspirat, însă, că nu avusese diplomă de Bacalaureat şi, implicit, nici nu putea fi student.

Când anume a aflat Universitatea de hibele acestea nu se ştie, cert e că, fără să anunţe public descoperirea, în martie 2019 a deschis procesul pentru anularea ambelor diplome. În primă instanţă a pierdut, Tribunalul Bihor constatând că cererea era tardivă, aşa că a făcut recurs, iar procesul continuă acum la Curtea de Apel Oradea, un prim termen fiind stabilit pentru la vară.

Cum nimeni n-a suflat o vorbă despre acest scandal, Bihorel s-ar mira ca Universitatea să fi făcut o anchetă internă pentru a depista cu ajutorul cui a putut folosi bucureşteanul o diplomă de Bac falsă pentru a fi admis la cele două facultăţi. Vorba aia: ce nu ştii nu te doare...