Mai mulţi orădeni cu handicap locomotor au demonstrat săptămâna trecută, chiar de ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, nemulţumiţi că Primăria îi umileşte deoarece nu are rampe de acces, aşa că pot intra în clădire doar ridicaţi pe braţe.

Până la finalul săptămânii, "împricinaţii" au mai primit o lovitură de la municipalitate. Fundaţia Licinium, care militează pentru drepturile persoanelor cu handicap şi care, de altfel, a organizat şi demonstraţia de inaccesibilitate în Primărie, ceruse să i se închirieze sala mare din palatul administrativ pentru ziua de 17 decembrie, ca să desfăşoare o conferinţă despre problemele acestei categorii de persoane.

Joia trecută, asociaţia a primit răspuns negativ, pe motiv că până la Crăciun sala va fi ocupată de colindători care vin la Primărie, aşa că nu îi poate găzdui. Aşa stând lucrurile, Bihorel le recomandă petenţilor să meargă şi ei cu colinda, care pare-se că e parola de acces în sală. Măcar în felul ăsta se şi aleg cu ceva daruri...