Funcționarele din sala de lucru cu publicul a Primăriei, cunoscuta piramidă, și-au început anul pe ceaiuri calde și aspirină. După mai bine de o săptămână în care instituția a fost închisă pe timpul sărbătorilor de iarnă şi încălzirea a fost oprită din rațiuni de economie, angajatele și-au reluat munca într-o atmosferă glacială.

În timpul vacanței, una dintre plăcile de bază ale sistemului de aeraj care încălzea aerul din încăpere s-a defectat, iar aparatura n-a mai putut asigura încălzirea sălii.

De lunea trecută şi până miercuri-joi, când situația a mai fost remediată, orădenii veniți să își plătească amenzile s-au încălzit cu ajutorul unor improvizații cu suflante, iar funcționarele s-au înfofolit cum au putut mai bine.

În fond, sala ghișeelor va rămâne închisă pentru contribuabilii care doresc să își stingă obligațiile fiscale până săptămâna aceasta, pentru ca economiştii să poată calcula impozitele datorate de fiecare orădean în parte. Iar cum calculele s-au făcut la rece, orădenii se pot pregăti şi ei să își plătească dările cu mâna tremurândă...