Orădenii vor plăti începând de anul viitor 10 lei pe orice document obţinut pe loc de la ghişeele Primăriei. Măsura a fost luată pentru a determina cetăţenii să se obişnuiască să solicite documentele online şi să plătească impozite şi taxe tot pe internet, după ce primarul Ilie Bolojan s-a trezit în imposibilitatea de a reduce cozile de la ghişee.

Adept al debirocratizării, edilul a scurtat la maximum termenul de procesare a actelor, a majorat numărul ghişeelor din sala de lucru cu publicul, a introdus sistemul cu numere de ordine şi a extins programul de lucru până la ora 18.

Convins că totul merge strună, Bolojan a coborât lunea trecută la parterul Primăriei împreună cu echipa TV a emisiunii "România, te iubesc!" pentru a trage câteva cadre în sala ghişeelor şi a fost şocat să dea de mulţimea de orădeni care aşteptau să le vină rândul.

Enervat că măsurile offline şi-au atins limita de eficienţă, Bolojan va taxa de anul viitor eliberarea pe loc a documentelor pentru a forţa mutarea activităţii în online.

O mulţime de orădeni care dau furioşi cu tastaturile de pământ în intimitatea caselor produc, clar, mai puţine prejudicii de imagine decât tot atâţi contribuabili aşteptând umili să le vină rândul la ghişeu...