Mai multă protecţie începe să însemne nicio protecţie. Vestita lege a GDPR, privind protecţia datelor personale, capătă accente ilare. Dacă tot nu poate educa orădenii să îşi plătească impozitele online, conducerea municipalităţii a încercat măcar să le vină în ajutor celor care vor musai să-şi achite dările la ghişee.

Cum în piramida Primăriei se formează cozi de zeci de persoane la unele ore, directorul economic Eduard Florea a vrut să monteze o cameră care să transmită imagini live pe portalul Primăriei, astfel încât contribuabilii să nu pornească cu banii de acasă atunci când ghişeele sunt asaltate de plătitori. Ideea, folosită în staţiunile de schi pentru a le semnala turiştilor înghesuiala de la telescaun, a fost însă înăbuşită în faşă de juriştii Primăriei, invocând legea privind protecţia datelor personale.

Responsabilii GDPR au arătat că municipalitatea poate fi dată în judecată de orădenii nemulţumiţi că imaginea lor a fost transmisă public. Mai ştii, poate vor să ţină la secret faptul că şi-au plătit impozitele la ghişeu fiindcă nu ştiu să folosească o tastatură...