S-au săturat până şi ziariştii maghiari de războiul care îi opune în Bihor pe reprezentanţii UDMR şi PPMT, comunicatele transmise de aceste partide cotidianului Bihari Napló ocupând deseori câte o pagină întreagă şi văduvind cititorii de alte articole, mai utile.

Picătura care a umplut paharul a fost disputa pe tema manifestărilor pregătite pentru 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, care de ani de zile e sărbătorită separat în Oradea de cele două formaţiuni, o ruşine pentru care combatanţii aruncă vina unii pe ceilalţi.

Aşa au făcut şi zilele trecute, când organizaţiile locale ale UDMR şi PPMT au transmis ziarului câte două depeşe spre publicare, imputându-şi reciproc reaua-voinţă, populismul, scindarea comunităţii maghiare şi lipsa de comunicare.

După ce le-a publicat, ziarul a zis "ho", inserând după a doua serie de comunicate şi un post-scriptum în care informează că de-acum nu va mai găzdui mesajele politicienilor, considerând "mai util ca disputa pe această temă să se poarte la masa tratativelor şi nu prin presă".

"Desigur, suntem deschişi să-i informăm pe cititorii noştri despre rezultatul discuţiilor", au punctat ziariştii.